SEO-titels: wat is het nou? + kleine omschrijving van wat ik zoal heb gedaan om het te oefenen.

Wat is de SEO?

Search engine optimization ook wel in het kort de SEO genoemd, is een hele slimme manier waarop je als website, blog of misschien zelfs als persoon sneller vindbaar op Google wordt.

Je speelt in op het zoekgedrag van de mensen.

Hoe heb ik het toegepast?

In mijn geval schrijf ik veel blogposts met betrekking tot voeding, dus voor mij is het een must om daar optimaal gebruik van te maken. Het is goed om alvast een naam te bedenken voor je blogpost. Vervolgens zoek je dat op en kijk je waar het meest opgezocht wordt:

Ik wil bijvoorbeeld pasta met kip, spinazie en tomaten maken. Ik zoek dit op Google om te kijken wat het meeste wordt opgezocht. In dit geval is het best snel te vinden, omdat pasta heel populair is en je dus héél goed gebruik kan maken van de SEO.

Het eerste wat je gelijk opvalt dat de meeste bloggers ook de pastasoort en soort tomaat erbij vermelden:

Dat neem ik ook mee. Nu wordt het penne met kip, spinazie en cherry tomaten. Dit is een term die ontzettend vaak wordt opgezocht.

Die term vul je in in WordPress en nu begint het echte werk. Nu is het de bedoeling dat ALLE bolletjes op groen komen te staan. Dat kan nog weleens een struggle zijn om het zacht uit te drukken. Het kan best lang duren.

Het moet allereerst in de titel staan. Logisch, want dat is het onderwerp van je blogpost. Je begint met het schrijven van de blogpost. Zorg ervoor dat je minstens twee of drie keer in de hele tekst nog even de SEO benadrukt. Dat vindt Google fijn. Onthoud: hoe vaker je de SEO in de tekst plaatst, hoe sneller je wordt opgezocht.

Als de tekst af is ben je nog niet helemaal klaar. Naast dat je het voor jezelf nog even naleest om te checken of er fouten in zitten, kijk je naar wat de SEO zegt.

De laatste aanpassingen

Staat alles op groen? Moet ik nog wat aanpassen? Meestal is het antwoord op die vraag: ja. Dit kan van alles zijn. Misschien is de tekst te kort. Of misschien heb je de SEO toch iets te vaak of te weinig opgenoemd.

Je weet eigenlijk vrijwel altijd wat je wel of niet moet doen, omdat het netjes omschreven staat. Als je alle bolletjes groen hebt, is er nog één heel belangrijk puntje dat je MOET toevoegen: de meta-omschrijving.

De meta-omschrijving ziet er zo uit:

Dat is de korte omschrijving die je ziet voordat je op de website komt, zodat je weet waar het over gaat. Daar moet ook de SEO in voorkomen, dus je zou eventueel je intro kunnen gebruiken en het aanpassen zodat het volledig zichtbaar wordt zoals hierboven.

Dan is de tekst klaar. Wat ik ook nog doe, is hashtags toevoegen om nóg beter vindbaar te worden.

Als je dat gedaan hebt, is het ready om gepubliceerd te worden.

Dit is wat ik de afgelopen periode heb gedaan. Het was in het begin een beetje een struggle, maar het ging steeds beter naarmate ik het deed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: