recipe 002. fried chicken cajun with broccoli rice.

Ben jij ook zo moe van rijst en wil je een keer wat anders uitproberen? Dan is dit recept speciaal voor jou! Vervang jouw rijst door broccoli rijst en geloof me dat je dit geen rijst meer wilt zien.

Upgraded veggies

Sinds dat ik bekend ben met groenten in de vorm van rijst of spaghetti, hoef ik niks anders meer. Groenten in z’n originele vorm eten kan saai worden, dus dat je daar een beetje variatie in kunt brengen, is perfect. Daarnaast kun je het met van alles combineren. Denk aan een lekkere courgette ramen noedels of bloemkool fried rice. Uitproberen dus!

Genoeg gepraat, let’s get to cookin’!

Bereidingstijd: 20 minuten (gaat voornamelijk uit naar de kip)

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • Kippenvleugels (de hoeveelheid hangt af van hoeveel mensen er mee eten en/of hoeveel jij op kunt).
  • Olijfolie
  • Broccoli rijst (half pakje, dus ongeveer 500 gram).
  • 2 eieren (zou je weg kunnen laten).
  • Cajun (verkrijgbaar bij elke supermarkt).
  • Zout en peper
  • Eventueel nog wat 🌶️ als je dat lekker vind. I know I do!

Bereidingswijze:

Voordat je begint, maak je je kip goed schoon. Of je dat wel of niet doet, is aan jou natuurlijk, maar ik doe het liever wel uit voorzorg. Hoe doe je dat? Er zijn verschillende methodes.

De eerste methode is zout en citroen en de tweede is met azijn. Ik doe het altijd met azijn en zout, omdat ik extra ben. Laat je kippenvleugels er een paar minuten in liggen. Spoel ze daarna goed af, want kippenvleugels met azijnsmaak- you get the point.

Goed kruiden met de cajun. Cajun kruiden bevat knoflookpoeder, zoete paprikapoeder, cayenne poeder uienpoeder, oregano, chilivlokken en gemalen zeezout, dus aan dat zou je genoeg moeten hebben. Good seasoning is good meat, leuk motto’tje vind je niet?

Je hebt niet veel seasoning nodig, anders wordt het te overweldigend.

Stop olie in de pan en wacht tot de pan heel heet is. Plaats de kippenvleugels er rustig in en ga in de tussentijd aan de slag met de broccoli rijst. Die is best snel klaar, omdat het hele kleine stukjes zijn. Je kunt broccoli trouwens ook makkelijk zelf maken (draai meanwhile ff je kippetjes om wil je?)

Beetje boter of olie in een pan, beetje zout en peper, beetje roerbakken totdat het gaar is en dan is dat klaar. Waarschijnlijk zijn de kippenvleugels ondertussen ook al klaar. Leg de broccoli rijst in een bord samen met de kippenvleugels en dan kan je ein-de-lijk eten. Zo hey, da’s fijn.

Bon appétit! 💚🥦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: