recipe 001. the easiest, healthiest, tastiest tuna pasta EVER, my way.

Als je een echte vis en pasta liefhebber bent, dan is dit gerecht speciaal voor jou! Deze pasta met tonijn en spinazie staat binnen een halfuur op tafel plus en je hoeft na afloop geen bergen met pannen af te wassen. Met smoesjes kom je er niet onderuit, dus stop met Uber Eats en Thuisbezorgd rijk maken en stap eens die keuken in!

De F van Faith staat eigenlijk voor foodie. Het fijne van koken, is dat jij zelf bepaalt wat er wel of niet in je eten gaat. Sinds kort ben ik me echt gaan verdiepen in wat er in ons eten verwerkt zit en truth be told; ik was gechoqueerd. Waarom ik de beslissing heb genomen om ‘e-nummer vrij’ te gaan leven en wat dat überhaupt inhoudt, is net iets teveel om hier helemaal uit te typen, maar ik zal er gauw een apart artikel over schrijven, dus be on the lookout!

Als een student of jongere kan het vaak moeilijk zijn om te koken en een gezonde levensstijl te in stand te houden, omdat we vrijwel geen tijd hebben — of nou ja — hadden. Studenten, waaronder ikzelf, volgen online lessen, dus we hebben veel meer tijd over.

We got food @ home

Waarschijnlijk is dit al bekend bij iedereen, maar laten we toch maar op een rijtje zetten waarom zelf koken veeeeeeeel beter is:

  • Het is goedkoper. Het studenten leventje op zichzelf is al abnormaal duur, dus alles waar het woord ‘goedkoop’ en ‘voedzaam’ in voorkomt, is automatisch goed.
  • Het is lekkerder. Jij bepaalt zelf wat je erin zit en wat je er niet in zit, wat natuurlijk een heel groot voordeel is, vooral als je bepaalde dingen niet mag eten.
  • Je hebt veel meer eten. Als je alles zelf haalt in de supermarkt, heb je ook gelijk veel meer.

Nu dat uit de weg is, gaan we ons richten op hoe je dit simpele, maar toch lekkere gerecht maakt.

Bereidingstijd: 20 minuten

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

Ik ben iemand die niks measured als het om eten gaat (thanks mom and dad). Alles maak ik op gevoel en dat werkt voor mij. Wel is mijn inschatting dat dit voor ongeveer twee á drie personen genoeg moet zijn, aangezien ik er drie dagen van heb kunnen eten.

  • een halve pak volkoren pasta of normale pasta. maakt niet echt uit wat voor pasta je gebruikt.
  • 1 blik gepelde tomaten.
  • chilivlokken of verse pepers. dit is optioneel. ik houd van extra pittig eten, maar do you.
  • 1 blikje tonijn op waterbasis. je kunt ook op oliebasis gebruiken, maar we tryna be healthy ova here.
  • twee grote handjes spinazie. reminder: het lijkt heel veel, maar spinazie slinkt, dus er blijft haast niks meer over.
  • zout, peper en knoflookpoeder.

and that’s it.

Bereidingswijze:

We beginnen altijd met wat het langst duurt en dat is de pasta. Ik kook altijd eerst het water in de waterkoker en giet het daarna in de pan, zodat ik niet al te lang hoef te wachten. Voeg wat zout aan het water toe (trust me, you’re gonna love it). Vroeger goot ik er ook olijfolie in, maar dat heb ik mezelf afgeleerd.

Als de pasta kokende is, gaan we werken aan de saus. De saus is super simpel: gooi je gepelde tomaten in een pan en maak ze fijn met je handen. Als je dat hebt gedaan, voeg je de peper, zout, knoflookpoeder, oregano en basilicum toe aan de tomaten. Dan voeg je, nadat je de tonijn hebt uitgelekt, toe aan de pastasaus. Eventjes laten koken en dan voeg je tot slot de gewassen spinazie toe aan je pan. Je kunt wachten tot het geslonken is, of het er even doorheen roeren.

In de tussentijd is pasta als het goed is al gaar. Ik houd van pasta die al dente (net niet gaar) is. Drain je pasta en houd het ff onder de koude kraan en voeg de pasta toe aan de saus. Draai de pasta er voorzichtig doorheen andddd you’re done!

Disclaimer: je hoeft het natuurlijk niet precies zo te maken. Je kunt er zelf voor kiezen om dingen die je niet zo lekker vind weg te laten of te vervangen voor iets anders. Dit is mijn versie.

Hoop dat je het wat vind en laat wat leuks achter in de reacties! ❤️🥰

6 gedachten over “recipe 001. the easiest, healthiest, tastiest tuna pasta EVER, my way.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: